Ropogós, lédús, friss – az alma az egyik legsokoldalúbb hazai gyümölcs, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla a mindennapi főzés során. Önmagában is finom, ráadásul tele van rosttal, C-vitaminnal és antioxidánsokkal, így az egészséges étrend egyik alappillére lehet – ha adunk neki egy kis főszerepet.
Összegyűjtöttünk öt egyszerű, de annál finomabb tippet, amivel észrevétlenül több almát csempészhetsz a reggelikbe, ebédekbe vagy akár a vacsorákba is.
Íme!
1. Reszeld reggeli zabkásába vagy joghurtba
Egy kis reszelt alma csodát tesz a reggeli kásával vagy natúr joghurttal – édesít plusz cukor nélkül, frissít és még laktatóbbá is teszi az ételt. Egy csipet fahéjjal és pár szem dióval igazi őszi reggeli hangulatot varázsol, amitől még a szürke hétfő is szebbnek tűnik.
2. Süss almát köretként
A sült alma nemcsak desszert lehet. Egy kis olívaolajjal, kakukkfűvel vagy rozmaringgal sütve tökéletes kísérője például sült csirkének vagy kacsának – édes-savanykás íze gyönyörűen ellensúlyozza a húsok zsírosságát és karakteres ízét.
3. Rejtsd salátába
Egy almás-diós kevert saláta igazi frissítő ebéd vagy köret. A ropogós alma jól passzol a karakteres kéksajthoz és az enyhén kesernyés rukkolához, a pirított dió pedig extra textúrát visz az összhatásba. Egy balzsamecetes-olívaolajos dresszinggel pillanatok alatt kész az új kedvenc salátád.
4. Turmixold bele
Egy almás-zelleres zöld turmix vagy egy fahéjas-almás smoothie már-már desszertként is megállja a helyét. Az alma természetes édesítőként is működik, így elég csak pár alapanyag, és kész az egészséges nasi – cukor nélkül, mégis krémesen édesen.
